Konu: Çözüldü VBulletin (Tüm sürümler Dahil) Türkçe karakter sorunu Çözme %99 Etkili

Bu konu 3367 kez görüntülendi 9 yorum aldı ...

Giriş

Bilgilendirme : Bu konuya son mesaj 149 gün önce yazıldı . Eğer yazınız doğrudan bu konu ile ilgili değil ise yeni bir konu başlatmanızı tavsiye ederiz.

Merhaba arkadaşlar.. benim ilk başta türkçe karakter sorunum vardı nasıl çözerim diye düşünüyordum sonra Bir kaç yol buldum. (Alt yazıyla uraştığım için nasıl çözülüceğini biliyorum bu tür yolların) Bunu ilk baş denedim ve kesin oluyor size de yarmım dokunsun istedim ve burada konu açtım.. (Eğer yanlış yere açtıysam kusuruma bakmayın.. :D) (Not: Sıradan giderseniz yaparsınız..) ilk baş.. bir tane türkçe dosya indiriyoruz yanılmıyorsam bu site de olması lazım Buradan bakabilirsiniz..

Bu konu 3367 kez görüntülendi 9 yorum aldı ...
    VBulletin (Tüm sürümler Dahil) Türkçe karakter sorunu Çözme %99 Etkili 5.00 3367 Reviews

Konuyu değerlendir: VBulletin (Tüm sürümler Dahil) Türkçe karakter sorunu Çözme %99 Etkili

5 üzerinden 5.00 | Toplam: 1 kişi oyladı ve 3367 kez incelendi.

1. vw kullanıcı

ikon14 VBulletin (Tüm sürümler Dahil) Türkçe karakter sorunu Çözme %99 Etkili

Merhaba arkadaşlar.. benim ilk başta türkçe karakter sorunum vardı nasıl çözerim diye düşünüyordum sonra Bir kaç yol buldum. (Alt yazıyla uraştığım için nasıl çözülüceğini biliyorum bu tür yolların) Bunu ilk baş denedim ve kesin oluyor size de yarmım dokunsun istedim ve burada konu açtım.. (Eğer yanlış yere açtıysam kusuruma bakmayın.. )

(Not: Sıradan giderseniz yaparsınız..)

ilk baş.. bir tane türkçe dosya indiriyoruz yanılmıyorsam bu site de olması lazım Buradan bakabilirsiniz..

işte türkçe dosyamız bu.. bizim çözüceğimiz şey türkçe karakter sorunu olucak..

yan tıklayıp "Düzenle" ye tıklıyoruz..

sonra karşımıza böyle bir yer geliyor hemen "" bu yeri buluyoruz ve buradan "ISO-8859-1" yazan yeri

"" olarak değiştiriyoruz

Sonra "Farklı kaydet" diyoruz

ve karşımıza böyle bir yer çıkıyor..
      Burada yapmamız gereken..

1)"Dosya adı:" yazan yerde isim yazıyor onun sonuna ".xml" ekliyoruz..
      2)"Kayıt Türü:" nü "Tüm dosyalar" yapıyoruz..
      3)En alt da kodlamayı görüceksiniz üstünde "Kodlama:" yazıyor onu ne yapmak istiyorsanız ona çevirin benim tercihim "Utf-8" dir.. ama isterseniz orada olan başka kodlamalarda yapabilirsiniz mesela "ISO-8859-1" yada "windows-1254" gibi..

son olarak ta gelen mesaja "Evet" diyoruz ve sitemize yüklüyoruz %99 olucağından eminim çünkü ben yaptım oldu sizde niye olmasın..

egemen, eTiKeT™, sedat27 Bunu beğendi.

2. vw kullanıcı

Cevap: VBulletin (Tüm sürümler Dahil) Türkçe karakter sorunu Çözme %99 Etkili

Özel not eklemeyi unuttum.. "Dil yönetimi" ne girdiğiniz de türkçe dil "T" olarka gösteriyor.. Onu "Dil yönetimi> T > Ayarlar"'a tıklayarak Türkçe (TR) yaparsanız daha rahat anlarsınız..
      eTiKeT™ Bunu beğendi.
      Emeğe saygı lütfen..

3. vw master
      Nereden
      core/includes/

Bu güzel açıklama için teşekkürler emeklerinize sağlık yardımı olacaktır ...
      #-----------------
      # Lütfen destek için özel mesaj atmayın.Özel mesaj sistemini sadece hassas ayrıntılar için kullanın FTP,ADMİNCP Login gibi !
      #
      Sorun çözümleri için isteğimin FTP,ADMİNPC gibi loginleri benim işim bittikten sonra değiştirmeyi kesinlikle unutmayın !

#-----------------

4. vw follower

Emeginize saglik arkadasim güzel bir calisma cikarmisiniz

5. Kraft - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
      vw kullanıcı

Malesef yine bende olmadı ya off ne yapıcağım ben ya

6. ayazini - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
      vw kullanıcı

Böyle sorunum var deneyelim Sağol yine de

7. vw kullanıcı

Bunun ile ilgili sorunları olanlar pm ile bana ulaşabilirler.....

8. ayazini - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
      vw kullanıcı

Tamam kardes olmazsa atarim
      Yusuf Abdullah Bunu beğendi.

9. ayazini - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
      vw kullanıcı

XML Error: not well-formed (invalid token) at Line 3 hata alıyorum hocam

10. vw kullanıcı

ayazini Nickli Üyeden Alıntı
      XML Error: not well-formed (invalid token) at Line 3 hata alıyorum hocam
      Hocam faceniz varsa bana ulaşın fb.com/abdullah1535