Sevgili arkadaşlar;
Hepimizin bildiği gibi bazı değişkenler vardır ki noktasal çalışır ve bu değişkenleri farklı şablonlarda göstermeniz extra düzenlemeler yada hooklar (pluginler) yapmadan mümkün değildir!!!
Bu konuda sizlere internette bulamayacağınız bir kaynak anlatım sunmaya çalışacağım.,
Üyelerimizden bir arkadaşımız bu konuda toplam konu sayısını footer şablonuna almak istedi... Kısaca özetlersek Forumda Neler Oluyor? Bilgilerini footer şablonuna çekmek istedi...
Kendisine bu konuda cevap yazmaya çalıştım ama gördüm ki, anlaşılabilmek için önce yerine getirilmesi (anlatılması)gereken noktalar var. Şimdi kısaca bu gibi forumhome şablonunda olan bir değişkeni başka şablonda nasıl göstereceğiz onu gerçekleştireceğiz.
İlk olarak gerekli değişkenleri bilmemiz gerekli bunları zaten yukarıdaki linkte belirttim , kurulu olan sisteminizin ana dizininde - (includes) klasörüne girin.
dosyanızı ilk olarak yedekleyerek düzenlemek üzere açın,
Dosya dizini : includes/class_bootstrap.php
kodunu bulun;
Bir satır altına aşağıdaki kodu ekleyin:
Dosyayı kaydederek ana dizine tekrar yazdırın (upload edin)...PHP- Kodu:
Şimdi Anasayfanızı ziyaret ederek sistemini kontrol edin...
Artık forumhome şablonunda olan bir veriyi footer şablonuna değişkenler sayesinde ekleyebiliriz....
Test edilerek uygulanmıştır....
Forumlar
Blog
Store
Giriş & Kayıt ol
-
Hoş geldin Kayıtsız Üye
Facebook ile Baglan & Kayıt ol
Üyeliğinizi aktifleştirmek için e-posta iste
Üyeliğinizi aktif durma getirebilmek için e-posta adresinizin kontrol edilmesi gereklidir. Bu alandan kayıt sırasında vermiş olduğunuz e-posta adresinizi vererek tekrar aktifleştirme postası talep edebilirsiniz ve üyeliğinizi aktif hale getirebilirsiniz...
Facebook ile BaglanBize Yazin