Çözüldü mysql_connect(): The mysql extension ../public_html/includes/class_core.php on line 311 -

Konuyu değerlendir: Geçerli Reyting :

Görüntüleme : 3340

Yorumlar : 1

Bilgilendirme : Bu konuya son mesaj 104 gün önce yazıldı . Eğer yazınız doğrudan bu konu ile ilgili değil ise yeni bir konu başlatmanızı tavsiye ederiz.
  1. offline
    eTiKeT™ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    mysql_connect(): The mysql extension ../public_html/includes/class_core.php on line 311 -


    mysql_connect(): The mysql extension ../public_html/includes/class_core.php on line 311 -ÇÖZÜM YOLLARI

    ================================================== ==========================================
    İlgili hatanın tamamı

    PHP- Kodu:

    Bu alandaki kodları görebilmek için üye olmanız gereklidir.Üye Olmak İçin Tiklayın...


    Eğer yukarıdaki hatayı alıyorsanız, bu hatanın çözümü için şu yolları dikkate almalısınız:

    1. config.php içinde aşağıdakilerden biri veya daha fazlası yanlıştır:
    - $config['Database']['dbname']
    - $config['MasterServer']['servername'] (Nadir durumlar dışında, bu neredeyse her zaman 'localhost' veya '127.0.0.1' olarak bırakılmalıdır')
    - $config['MasterServer']['username']
    - $config['MasterServer']['password'] (Bazı hostlarda db şifre 8 karakter veya daha az kısıtlanmış olabilir)

    Eğer emin olmadığınız şeyler var ise bu konu hakkında host sağlayıcınızdan bilgi almanız gereklidir.

    2. İlgi veri tabanına bir kullanıcı atanmamış olabilir yada yetkileri kısıtlı olabilir.Çeşitli paneller olduğu için nasıl yetki atanır tek tek anlatmayacağım bu gibi bir durumu çözmek için hosting sağlayıcınızdan destek alabilirsiniz.

    3. Belki şaşırabilirsiniz ancak düzenlediğini config.php dogru konumda olduğunu dogrulamalısınız FTP 'includes' klasörü içinde olması gereklidir.

    4. Config.php doğru olarak isimlendirildiğine dikkat edin config.php.new gibi isimlerde kalmamalı config.php ismini taşımalıdır.

    5. Nadir durumlarda hosting firmaları veri tabanı oluştuma sayısına kısıtlama getirmektedir, buda böyle bir problem oluşabilir ve herhangi bir yeni veritabanları oluşturmak için size izin verilmez. Bunuda ancak hostin sağlayıcınız ile iletişime geçerek çözebilirsiniz.

    6. PHP yada MySQL ile ilgili bir sorun olabilir kurulmaya yada güncellenmeye çalışılan vbulletin versiyonunuzun sizin PHP ve MySQL versiyonunuz ile çalışabilir olduğuna emin olmalısınız. Eger bir sorun var ise yine host sağlayıcınız ile iletişime geçmelisiniz...

    7. Halen bir çözüm yok ise sunucunuzdaki geçici yada kalıcı sorunlardan kaynaklı olabilir...
  2. #1

    mysql_connect(): The mysql extension ../public_html/includes/class_core.php on line 311 -ÇÖZÜM YOLLARI

    ================================================== ==========================================
    İlgili hatanın tamamı

    PHP- Kodu:

    Bu alandaki kodları görebilmek için üye olmanız gereklidir.Üye Olmak İçin Tiklayın...


    Eğer yukarıdaki hatayı alıyorsanız, bu hatanın çözümü için şu yolları dikkate almalısınız:

    1. config.php içinde aşağıdakilerden biri veya daha fazlası yanlıştır:
    - $config['Database']['dbname']
    - $config['MasterServer']['servername'] (Nadir durumlar dışında, bu neredeyse her zaman 'localhost' veya '127.0.0.1' olarak bırakılmalıdır')
    - $config['MasterServer']['username']
    - $config['MasterServer']['password'] (Bazı hostlarda db şifre 8 karakter veya daha az kısıtlanmış olabilir)

    Eğer emin olmadığınız şeyler var ise bu konu hakkında host sağlayıcınızdan bilgi almanız gereklidir.

    2. İlgi veri tabanına bir kullanıcı atanmamış olabilir yada yetkileri kısıtlı olabilir.Çeşitli paneller olduğu için nasıl yetki atanır tek tek anlatmayacağım bu gibi bir durumu çözmek için hosting sağlayıcınızdan destek alabilirsiniz.

    3. Belki şaşırabilirsiniz ancak düzenlediğini config.php dogru konumda olduğunu dogrulamalısınız FTP 'includes' klasörü içinde olması gereklidir.

    4. Config.php doğru olarak isimlendirildiğine dikkat edin config.php.new gibi isimlerde kalmamalı config.php ismini taşımalıdır.

    5. Nadir durumlarda hosting firmaları veri tabanı oluştuma sayısına kısıtlama getirmektedir, buda böyle bir problem oluşabilir ve herhangi bir yeni veritabanları oluşturmak için size izin verilmez. Bunuda ancak hostin sağlayıcınız ile iletişime geçerek çözebilirsiniz.

    6. PHP yada MySQL ile ilgili bir sorun olabilir kurulmaya yada güncellenmeye çalışılan vbulletin versiyonunuzun sizin PHP ve MySQL versiyonunuz ile çalışabilir olduğuna emin olmalısınız. Eger bir sorun var ise yine host sağlayıcınız ile iletişime geçmelisiniz...

    7. Halen bir çözüm yok ise sunucunuzdaki geçici yada kalıcı sorunlardan kaynaklı olabilir...

  3. offline
    bersan_kemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Cevap: mysql_connect(): The mysql extension ../public_html/includes/class_core.php on line 311 -

    mrb sitemi mybb den vb ye geçirdim yeniden vb 4.2.2 versiyonunu kurmak istedim confikte gerekli bilgileri girdim yalnız instal dediğimde bu hatayı alıyorum

    Parse error: syntax error, unexpected 'Database' (T_STRING) in /home/divxmarket/public_html/includes/config.php on line 35

    bu hatayı alma nedenim nedir
  4. #2
    mrb sitemi mybb den vb ye geçirdim yeniden vb 4.2.2 versiyonunu kurmak istedim confikte gerekli bilgileri girdim yalnız instal dediğimde bu hatayı alıyorum

    Parse error: syntax error, unexpected 'Database' (T_STRING) in /home/divxmarket/public_html/includes/config.php on line 35

    bu hatayı alma nedenim nedir

Benzer Konular
  1. class_core.php on line 317 hatası alıyorum
    Konu Sahibi Umut Demirbilek Forum vBulletin Sorunlarınız
    Cevap: 8
    Son Mesaj : 07.Kasım.2016, 15:41
  2. Vbulletin 4.2.2 Hatası (/includes/functions.php on line 5105)
    Konu Sahibi lakap3212 Forum vBulletin Sorunlarınız
    Cevap: 3
    Son Mesaj : 21.Ekim.2014, 21:46
  3. Çözüldü /home/efsanewe/public_html/includes/functions_databuild.php on line 1064
    Konu Sahibi Erdem Aydin Forum vBulletin Sorunlarınız
    Cevap: 22
    Son Mesaj : 05.Ağustos.2013, 20:22
  4. Çözüldü public_html/includes/class_core.php on line 2977 hatası
    Konu Sahibi Erdem Aydin Forum vBulletin Sorunlarınız
    Cevap: 9
    Son Mesaj : 28.Temmuz.2013, 01:58
  5. vb5 yükseltirken includes/vb5/template.php on line 86 hatası verdi
    Konu Sahibi kocabey Forum vBulletin Sorunlarınız
    Cevap: 6
    Son Mesaj : 07.Aralık.2012, 12:12