vBulletin mesaj sayısına baglı olarak otomatik üye grubu nasıl değiştirilir ?
================================================== ============
vBulletin sisteminde zaten var olan bu düzeneği bu yeteneği nasıl çalıştıracak ve nasıl uygulayabileceğinizi sizlere anlatmaya çalışacağım.Bu işlem bazı arkadaşlarımız için kolay ola bilir fakat bilemeyen biri için oldukça zor bir işlemdir.
İlk olarak başlıkta anlatımak istenileni siz şöyle özetleyeyim. Örneğin Normal üye grubu adında bir üye grubuna sahipsiniz ve diyorsunuz ki 50 mesaja ulaştığı zaman bu üye bir üst üye grubuna geçsin VİP üye olsun. Ama bunun için şu şartları öne sürebilirsiniz.XXX Mesaj sayısından sonra
XXX İtibar Seviyesinden sonra
XXX Günden beri kayıtlı iseXXXX Üye grubuna otomatik olarak geçiş yapılsın.
Neler yapabilirsiniz bu işlem ile ?
==============================
Özel forumlar oluşturabilir ve bu forumlara sadece özel üyelerin görebilmesini sağlayabilirsiniz.
Özel oluşturulacak kullanıcı gruplarına özel yetki yada ilave alanar ilave edebilirsiniz. Ör. imzada resim kullanımı,Daha büyük avatar kullanımı,Özel mesaj sayısında artış v.s.
Gibi işlemlerde kullanabilir en büyüm kullanım amaçları da bunlardır zaten
Adım 1
================
üye gruplarında yeni yetkilere sahip yada aynı yetkilere sahip sadece renk farklı olan gruplarınızı oluşturun (Bu adımı atlıyorum basit bir işlem olduğu için).
Adım 2
================
Yeni kullanıcı gruplarınızı oluşturduktan sonra şu adımlar ile bu sistemi etkin hale getirebilirsiniz
Admicp >> Üye Grubu >> Giriş şartı ekle >>
Kısa yol
Seçeneklerin anlamlarını size şu resim ile anlatayım buna göre istediğiniz gibi düzenlemeler yapabilirsinizPHP- Kodu:
Forumlar
Blog
Store
Giriş & Kayıt ol
-
Hoş geldin Kayıtsız Üye
Facebook ile Baglan & Kayıt ol
Üyeliğinizi aktifleştirmek için e-posta iste
Üyeliğinizi aktif durma getirebilmek için e-posta adresinizin kontrol edilmesi gereklidir. Bu alandan kayıt sırasında vermiş olduğunuz e-posta adresinizi vererek tekrar aktifleştirme postası talep edebilirsiniz ve üyeliğinizi aktif hale getirebilirsiniz...
Facebook ile BaglanBize Yazin