Merhaba arkadaşlar,
Basit Index Yapımı - DERS 1'i yapmıştım. Konu: Basit Index Yapımı - DERS 1
Şimdi 2.'yi yapmayı düşünüyorum.
Öncelikle kalıbımız buydu;
Bazı kodlar ile buraya takviye yapacağız.
Mesela;
ve daha fazlası var ama onlara 3. derste detaylı giriş yapacağım. Şimdi Index'imizi yapalım.
Yazımızı ve etiketi yazdık. Şimdiye kalan tek şey kodlar ile yazıyı süslemek. Bu anlatımda resim detaylarına girmeyeceğim.
Şimdi bazı kodlar ekleyelim:
Dikkat ettiyseniz;
kodunu kulladım. "</br>" kodu aşağı satıra indirme kodudur. Bu yüzden şık görünsün diye aşağıya indiriyorum.
Not: Bu kod şu şekilde değildir: "<br></br>" Sadece "</br>"dir.
Daha sonra;
Burada da;
kodunu kullandım. Bu da isminden anlaşılacağı gibi bir "div" kodudur. Yazıyı, metni ortalamaya yarar.
Burada;
kodunu kullanacağım. Burayı nasıl dolduracağımıza dikkat edelim.
Sizin için üstte bir örnek oluşturdum. Şimdi bunu yerleştirelim.
Bu kodu da yerleştirdik ama yazıyı kalın yapmak için "<b></b>" kodunu kullanmadık. Şimdi onla yazıyı kalınlaştıralım.
"<b></b>" kodunu da yerleştirdikten sonra;
kodu ile yazının yanıp sönmesini sağlayacağım. İzleyelim;
Evet arkadaşlar, şimdilik bu işlemi de bitirdik. Şimdi DERS 2'de bitmeden önce INDEX'in son hâline bakalım (kod olarak):
Şimdi de ben size bir önizleme resmi atayım:
Evet arkadaşlar, gördüğünüz gibi hedeflediğimizi yapmışız. Bu ders bu kadar. 3. DERS'te daha farklı kodlara gireceğiz. İyi günler..
SAYGILAR,
OnLy
Forumlar
Blog
Store
Giriş & Kayıt ol
-
Hoş geldin Kayıtsız Üye
Facebook ile Baglan & Kayıt ol
Üyeliğinizi aktifleştirmek için e-posta iste
Üyeliğinizi aktif durma getirebilmek için e-posta adresinizin kontrol edilmesi gereklidir. Bu alandan kayıt sırasında vermiş olduğunuz e-posta adresinizi vererek tekrar aktifleştirme postası talep edebilirsiniz ve üyeliğinizi aktif hale getirebilirsiniz...
Facebook ile BaglanBize Yazin