Kullanım tekniği
vBulletin 4 den vbulletin 5 Upgrade - Yükselme nasıl yapılır nelere dikkat edilmelidir !
Konuyu değerlendir:
Geçerli Reyting :
Görüntüleme : 29403
Yorumlar : 15
Bilgilendirme : Bu konuya son mesaj 2874 gün önce yazıldı . Eğer yazınız doğrudan bu konu ile ilgili değil ise yeni bir konu başlatmanızı tavsiye ederiz.
-
vBulletin 4 den vbulletin 5 Upgrade - Yükselme nasıl yapılır nelere dikkat edilmelidir !
Temiz ve sorunsuz bir yükseltme için adımları dikkatli inceleyiniz ve her zaman forumunuz çalışır durumdaki yedeğini mutlaka alınız !
Bu yedek ftp ve veri tabanı ayrı ayrıda olsa mutlaka alınmalı . Ftp yedeğini çekmeye uğraşmayın ftp yeni bir klasör oluşturun örnek :vb4yedek adında vbulletin 4 yada 3 ait olan dosyarınızı bu yeni klasöre taşıyın...
vbulletin 5 geçiş öncesi gerekli olanlar
- Bir önceki sürüm yükseltmesi yapılıyor ise , devam etmeden önce veritabanınızın yedeğini oluşturmanız gerekir.
- eski forumunuza dair login bilgilerini yani database adı ,database kullanıcı adı ve database parolanızı edinin
- Eger lisansınız var ise vbulletin 5 indirin
- Paketi açın.
Güncelemeye başmadan önce
- Eski sisteminizde bulunan bütün eklentileri tamamen forumdan kaldırın
- Forumu kapalı duruma getirin ( giriş yapılamasın )
- Ftp bulunan eski forumunuza dair bütün dosyalarınızı silin (sadece vbulletin dosyaları )
- vbulletin 5 ait olan bütün dosyaları ftp forumu kuracağınız dizine yükleyin. indirilen dosyada çıkakacak olan upload adlı klasördekileri
- Son olarak upgrade.php çalıştırın
- siteniz .com/core/install/upgrade.php
Umarım sorunsuz bir yükseltme yani uprgrade başarırsınız Saygılarım ile ...
-
Temiz ve sorunsuz bir yükseltme için adımları dikkatli inceleyiniz ve her zaman forumunuz çalışır durumdaki yedeğini mutlaka alınız !
Bu yedek ftp ve veri tabanı ayrı ayrıda olsa mutlaka alınmalı . Ftp yedeğini çekmeye uğraşmayın ftp yeni bir klasör oluşturun örnek :vb4yedek adında vbulletin 4 yada 3 ait olan dosyarınızı bu yeni klasöre taşıyın...
vbulletin 5 geçiş öncesi gerekli olanlar
- Bir önceki sürüm yükseltmesi yapılıyor ise , devam etmeden önce veritabanınızın yedeğini oluşturmanız gerekir.
- eski forumunuza dair login bilgilerini yani database adı ,database kullanıcı adı ve database parolanızı edinin
- Eger lisansınız var ise vbulletin 5 indirin
- Paketi açın.
Güncelemeye başmadan önce
- Eski sisteminizde bulunan bütün eklentileri tamamen forumdan kaldırın
- Forumu kapalı duruma getirin ( giriş yapılamasın )
- Ftp bulunan eski forumunuza dair bütün dosyalarınızı silin (sadece vbulletin dosyaları )
- vbulletin 5 ait olan bütün dosyaları ftp forumu kuracağınız dizine yükleyin. indirilen dosyada çıkakacak olan upload adlı klasördekileri
- Son olarak upgrade.php çalıştırın
- siteniz .com/core/install/upgrade.php
Umarım sorunsuz bir yükseltme yani uprgrade başarırsınız Saygılarım ile ...
-
Cevap: vBulletin 4 den vbulletin 5 Upgrade - Yükselme nasıl yapılır nelere dikkat edilmelidir !
maşallah maşallah. Sağlam adımlarla vbulletin 5 e hazırlanan en iyi destek sitesi:P
Teşekkürler bu özel bilgi için
-
maşallah maşallah. Sağlam adımlarla vbulletin 5 e hazırlanan en iyi destek sitesi:P
Teşekkürler bu özel bilgi için
-
Cevap: vBulletin 4 den vbulletin 5 Upgrade - Yükselme nasıl yapılır nelere dikkat edilmelidir !
Bilgi Paylaşımına Sağlık Abi teşekkür Ederim Çok verimli ve Açıklayıcı Olmuş Hayirlisi ile vb5'e Öncülük yapcağız
-
Bilgi Paylaşımına Sağlık Abi teşekkür Ederim Çok verimli ve Açıklayıcı Olmuş Hayirlisi ile vb5'e Öncülük yapcağız
-
17.Ağustos.2013, 16:30
4.2 den 5e geçiçem ama aşağıdaki hatayı alıyorum ?
http://n1308.hizliresim.com/1d/k/rlq0g.png
-
17.Ağustos.2013, 16:30
4.2 den 5e geçiçem ama aşağıdaki hatayı alıyorum ?
http://n1308.hizliresim.com/1d/k/rlq0g.png
-
Aman öyle bir hata yapma şimdilik ...
-
Aman öyle bir hata yapma şimdilik ...
-
Ben denemek için upgrade ediyorum. Sonuçları yazarım. Konu anlatımı için teşekkürler.
-
Ben denemek için upgrade ediyorum. Sonuçları yazarım. Konu anlatımı için teşekkürler.
-
-
Upgrade işlemi tamamlandı. Olabildiğince Türkçe dili de yükseltilmiş, eksik kalan çok yer var tabiki. Admin panelindeki vbulletin seçenekleri yeni eklenen özellikler hariç eski sisteminizdeki gibi kalmış. Temel ayarlarınızı tekrar yapmakla uğraşmıyorsunuz. Ranks gibi image dosyalarınızı tekrar upload etmeniz gerekiyor tabi. Konularda üyelerde sıkıntı yok. Türkçe karakter problemi yok caps mevcut. Header footer navigation bar gibi templatelerin hızlı düzenleme seçeneği var. Sağ üstte edit site seçeneğini aktif edip hızlı düzenlemeleri açabiliyorsunuz. Yeni sayfayı kolayca oluşturabilir içine html kodları, videolar, duyurular, kim online gibi şeyler ekleyebiliyorsunuz. İsterseniz edit site ile ilgili daha detayları capsler çekebilirim. Default temayı begenmedim, güzel bi tema bulursam yükledikten sonra onu da atarim.. Sevgiler
-
- hepsini kaldırırsak msl sitemizdeki resim ve konularda gitmezmi msll images kloserimde benim siteme yüklemiş olduğum konulardaki resimler var
-
- hepsini kaldırırsak msl sitemizdeki resim ve konularda gitmezmi msll images kloserimde benim siteme yüklemiş olduğum konulardaki resimler var
-
1patron1 Nickli Üyeden Alıntı
Abi git ALLAHINI seversen ne 5 ya...
-
1patron1 Nickli Üyeden Alıntı
Abi git ALLAHINI seversen ne 5 ya...
-
Unexpected Text:
<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-9"?>
<upgrade>
<message replace="0">Creating node table</message>
<status>Status: Processing 5.0.0 Alpha 1, Step 10 of 166</status>
<longversion>5.0.0 Alpha 1</longversion>
<version>500a1</version>
<nextstep>10</nextstep>
<upgradenotice><![CDATA[<strong>Upgrading to 5.0.0 Alpha 1</strong>]]></upgradenotice>
</upgrade>
bu sorunla karşılaşıyorum ve çözüm bulamadım, denileni harfiyen yaptım ancak bir sonuca varamadım. yardım etmenizi rica ediyorum..
-
Unexpected Text:
<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-9"?>
<upgrade>
<message replace="0">Creating node table</message>
<status>Status: Processing 5.0.0 Alpha 1, Step 10 of 166</status>
<longversion>5.0.0 Alpha 1</longversion>
<version>500a1</version>
<nextstep>10</nextstep>
<upgradenotice><![CDATA[<strong>Upgrading to 5.0.0 Alpha 1</strong>]]></upgradenotice>
</upgrade>
bu sorunla karşılaşıyorum ve çözüm bulamadım, denileni harfiyen yaptım ancak bir sonuca varamadım. yardım etmenizi rica ediyorum..