Çözüldü
VB4 Sürümüne Geçmek İstiyorum
Konuyu değerlendir:
Geçerli Reyting :
Görüntüleme : 7939
Yorumlar : 4
Bilgilendirme : Bu konuya son mesaj 4295 gün önce yazıldı . Eğer yazınız doğrudan bu konu ile ilgili değil ise yeni bir konu başlatmanızı tavsiye ederiz.
-
VB4 Sürümüne Geçmek İstiyorum
Merhaba;
sitemde 3.8.4 sürümünü kullanıyorum ve vb4 de güncellemek istiyorum bunu upgrade yaparak yapıyoruz ancak benim sorunum sitede kullanılan eklentilerin nasıl güncelleneceği yada ben upgrade yaptığımda bu eklentiler çalışırmı. Site üzerinde pekçok eklenti var ve ben bunları tekrardan kurmak istemiyorum kurduğumda tekrar ayarlamalarda bulunmam gerekiyor. Güncelleyen arkadaşlar nasıl yaptı bana yardımcı olurlarsa sevinirim.
-
Merhaba;
sitemde 3.8.4 sürümünü kullanıyorum ve vb4 de güncellemek istiyorum bunu upgrade yaparak yapıyoruz ancak benim sorunum sitede kullanılan eklentilerin nasıl güncelleneceği yada ben upgrade yaptığımda bu eklentiler çalışırmı. Site üzerinde pekçok eklenti var ve ben bunları tekrardan kurmak istemiyorum kurduğumda tekrar ayarlamalarda bulunmam gerekiyor. Güncelleyen arkadaşlar nasıl yaptı bana yardımcı olurlarsa sevinirim.
-
Cevap: VB4 Sürümüne Geçmek İstiyorum
Şimdi Öncelikle Dostum;
vb3 ile vb4 arasindaki En önemli Fark
Eklentilerin ve Temaların Uyumsuz Olmasidir.
Öncelikle Bütün Eklentilerinizi sitenizden siliniz.( vb4 ile uyumlu hiçbir vb3 eklentisi yoktur)
vb4 sistemine geçmek istiyorsaniz eger sitenizde kullandiğiniz bütün eklentilerin vb4 sürümü vardir sıfırdan kurulum yapacaksiniz.
tektek indirip vb4 sürümü eklentilerinizi kurucaksiniz.
upgrade işlemi için;
Öncelikle sitenizdeki bütün temaları ve eklentileri temizleyiniz ( Ftpdeki dosyalar dahil )
Siteniz sade ve saglam duruyor ise;
vbulleitin 4 sistem dosyalarını ftpden atip
includes İçindeki config.php dosyanızı düzenleyin ve
alanadiniz.com/install/Upgrade.php
Komutu ile sitenizi vbulletin 3 sürümünden vbulleitn 4 sürümüne yükseltebilirsiniz.
-
Şimdi Öncelikle Dostum;
vb3 ile vb4 arasindaki En önemli Fark
Eklentilerin ve Temaların Uyumsuz Olmasidir.
Öncelikle Bütün Eklentilerinizi sitenizden siliniz.( vb4 ile uyumlu hiçbir vb3 eklentisi yoktur)
vb4 sistemine geçmek istiyorsaniz eger sitenizde kullandiğiniz bütün eklentilerin vb4 sürümü vardir sıfırdan kurulum yapacaksiniz.
tektek indirip vb4 sürümü eklentilerinizi kurucaksiniz.
upgrade işlemi için;
Öncelikle sitenizdeki bütün temaları ve eklentileri temizleyiniz ( Ftpdeki dosyalar dahil )
Siteniz sade ve saglam duruyor ise;
vbulleitin 4 sistem dosyalarını ftpden atip
includes İçindeki config.php dosyanızı düzenleyin ve
alanadiniz.com/install/Upgrade.php
Komutu ile sitenizi vbulletin 3 sürümünden vbulleitn 4 sürümüne yükseltebilirsiniz.
-
Anlatım için teşekkürler ama eklentilerle uğraşmak istemdiğimden güncellemiyorum neyse artık bi ara gözümü karartır güncelleme yaparım. Birşey daha sorayım sitede vbseo kurulu upgrade den sonra index düşmesine sebep olurmu?
-
Anlatım için teşekkürler ama eklentilerle uğraşmak istemdiğimden güncellemiyorum neyse artık bi ara gözümü karartır güncelleme yaparım. Birşey daha sorayım sitede vbseo kurulu upgrade den sonra index düşmesine sebep olurmu?
-
CatlaX Nickli Üyeden Alıntı
Birşey daha sorayım sitede vbseo kurulu upgrade den sonra index düşmesine sebep olurmu?
Sitenizde vbseo Kurulu ise
htacess dosyanızı ve sitenizdeki vbseo url optimize ayarlarini vbseocp.php bölümünden kayit edin
herhangi bri İndex silinmesi yaşamazsınız.
-
CatlaX Nickli Üyeden Alıntı
Birşey daha sorayım sitede vbseo kurulu upgrade den sonra index düşmesine sebep olurmu?
Sitenizde vbseo Kurulu ise
htacess dosyanızı ve sitenizdeki vbseo url optimize ayarlarini vbseocp.php bölümünden kayit edin
herhangi bri İndex silinmesi yaşamazsınız.
-
Çok teşekkürler. Bu benim için çok önemliydi
-
Çok teşekkürler. Bu benim için çok önemliydi