vBulletin 5.0.4 Patch Level 1 Türkçeleştirme ve mobile suite

Konuyu değerlendir: Geçerli Reyting :

Görüntüleme : 4587

Yorumlar : 2

Bilgilendirme : Bu konuya son mesaj 1548 gün önce yazıldı . Eğer yazınız doğrudan bu konu ile ilgili değil ise yeni bir konu başlatmanızı tavsiye ederiz.
  1. offline
    aristor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    vBulletin 5.0.4 Patch Level 1 Türkçeleştirme ve mobile suite

    Merhaba arkadaşla,

    ben antalyada yaşıyorum ve motosiklet kulübüne üyeyim. vbulletin 5 lisansı aldık ve kurulumları üzerinde çalışıyorum ve forumu sorunsuz kurdum.

    kulübümün benden istediği mobil ortamdanda tek tıkla birden fazla resim yükleyebilmek ve bunun için zaten vbulletin5 mobile suite beraber aldık.

    bu siteden indirdiğim türkçe dil paketini kullandım. phpmyadminden sunucu bağlantısı karşılaması, tablo karşılaştırması ve işlemler menüsündeki karşılaştırmanın hepsi latin5_turkish_ci olarak ayarladım. forumları oluşturduktan sonra dil paketini attım ve dil paketi attıktan sonra statik yazılarda türkçe karakterlerin bazılarında sorun çıktı ama oluşturduğum forumların tamamında bütün türkçe karakterler bozuldu. bende forum yönetimine girdim ve düzelttim. şuan soun yok gibi ama ilginçime giden şey ise şudur.

    buradan indirdiğim türkçe dil paketini notepad++ açtığımda türkçe karakterler bozuk gösteriyor ama note pad açtığımda normal görünüyor. ben bu dil proplemni aşmak için ne yapmam lazım.

    ayrıca bu mobile suite nasıl kurucam?

    birde urllerde türkçe karakter proplemide var.
    Konu aristor tarafından (20.Eylül.2013 Saat 11:20 ) değiştirilmiştir.
  2. #1
    Merhaba arkadaşla,

    ben antalyada yaşıyorum ve motosiklet kulübüne üyeyim. vbulletin 5 lisansı aldık ve kurulumları üzerinde çalışıyorum ve forumu sorunsuz kurdum.

    kulübümün benden istediği mobil ortamdanda tek tıkla birden fazla resim yükleyebilmek ve bunun için zaten vbulletin5 mobile suite beraber aldık.

    bu siteden indirdiğim türkçe dil paketini kullandım. phpmyadminden sunucu bağlantısı karşılaması, tablo karşılaştırması ve işlemler menüsündeki karşılaştırmanın hepsi latin5_turkish_ci olarak ayarladım. forumları oluşturduktan sonra dil paketini attım ve dil paketi attıktan sonra statik yazılarda türkçe karakterlerin bazılarında sorun çıktı ama oluşturduğum forumların tamamında bütün türkçe karakterler bozuldu. bende forum yönetimine girdim ve düzelttim. şuan soun yok gibi ama ilginçime giden şey ise şudur.

    buradan indirdiğim türkçe dil paketini notepad++ açtığımda türkçe karakterler bozuk gösteriyor ama note pad açtığımda normal görünüyor. ben bu dil proplemni aşmak için ne yapmam lazım.

    ayrıca bu mobile suite nasıl kurucam?

    birde urllerde türkçe karakter proplemide var.

  3. offline
    eTiKeT™ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Cevap: vBulletin 5.0.4 Patch Level 1 Türkçeleştirme ve mobile suite

       aristor Nickli Üyeden Alıntı
    Merhaba arkadaşla,

    ben antalyada yaşıyorum ve motosiklet kulübüne üyeyim. vbulletin 5 lisansı aldık ve kurulumları üzerinde çalışıyorum ve forumu sorunsuz kurdum.

    kulübümün benden istediği mobil ortamdanda tek tıkla birden fazla resim yükleyebilmek ve bunun için zaten vbulletin5 mobile suite beraber aldık.

    bu siteden indirdiğim türkçe dil paketini kullandım. phpmyadminden sunucu bağlantısı karşılaması, tablo karşılaştırması ve işlemler menüsündeki karşılaştırmanın hepsi latin5_turkish_ci olarak ayarladım. forumları oluşturduktan sonra dil paketini attım ve dil paketi attıktan sonra statik yazılarda türkçe karakterlerin bazılarında sorun çıktı ama oluşturduğum forumların tamamında bütün türkçe karakterler bozuldu. bende forum yönetimine girdim ve düzelttim. şuan soun yok gibi ama ilginçime giden şey ise şudur.

    buradan indirdiğim türkçe dil paketini notepad++ açtığımda türkçe karakterler bozuk gösteriyor ama note pad açtığımda normal görünüyor. ben bu dil proplemni aşmak için ne yapmam lazım.

    ayrıca bu mobile suite nasıl kurucam?

    birde urllerde türkçe karakter proplemide var.
    Öncelikle bir öneri tavsiyem vbulletin 4 ile başlayın.Sorununuz çözümü için ise Phpmy admin vs durumları ile kesinlikle bir işiniz yok yani veri tabanına kesinlikle hiç bir durumda dokunmuyor ve değişiklik yapmıyor örnek almıyoruz.
    Eger sitenizde ingilizce kurulum sonrasında türkçe karakter sorunu yaşamıyorsanız ama yamayı yükledikten sonra bu sorunu yaşıyorsanız bu en büyük ihitimal ile dildeki karakter seti ile alakalı olmalı.Bunuda dil paketindeki karakter setini değiştirerek çözebilirsiniz .


    Resmi gerçek boyutunda görmek için tıklayın.

Resmin ismi:  dil.PNG
Görüntüleme: 28
Büyüklüğü:  22.9 KB (Kilobyte)


    Burda Dil kodlayıcı alanını UTF-8 , ISO-8859-9 ,ISO-8859-1 yada WINDOWS-1254 gibi set değişikliği yaparak aşmanız gerekli. Ancak şunu dikkatle belirteyim vulletin 5 şu an yanlış bir seçim ...
    Sdfsdf Sdfsdf Bunu beğendi.
  4. #2
       aristor Nickli Üyeden Alıntı
    Merhaba arkadaşla,

    ben antalyada yaşıyorum ve motosiklet kulübüne üyeyim. vbulletin 5 lisansı aldık ve kurulumları üzerinde çalışıyorum ve forumu sorunsuz kurdum.

    kulübümün benden istediği mobil ortamdanda tek tıkla birden fazla resim yükleyebilmek ve bunun için zaten vbulletin5 mobile suite beraber aldık.

    bu siteden indirdiğim türkçe dil paketini kullandım. phpmyadminden sunucu bağlantısı karşılaması, tablo karşılaştırması ve işlemler menüsündeki karşılaştırmanın hepsi latin5_turkish_ci olarak ayarladım. forumları oluşturduktan sonra dil paketini attım ve dil paketi attıktan sonra statik yazılarda türkçe karakterlerin bazılarında sorun çıktı ama oluşturduğum forumların tamamında bütün türkçe karakterler bozuldu. bende forum yönetimine girdim ve düzelttim. şuan soun yok gibi ama ilginçime giden şey ise şudur.

    buradan indirdiğim türkçe dil paketini notepad++ açtığımda türkçe karakterler bozuk gösteriyor ama note pad açtığımda normal görünüyor. ben bu dil proplemni aşmak için ne yapmam lazım.

    ayrıca bu mobile suite nasıl kurucam?

    birde urllerde türkçe karakter proplemide var.
    Öncelikle bir öneri tavsiyem vbulletin 4 ile başlayın.Sorununuz çözümü için ise Phpmy admin vs durumları ile kesinlikle bir işiniz yok yani veri tabanına kesinlikle hiç bir durumda dokunmuyor ve değişiklik yapmıyor örnek almıyoruz.
    Eger sitenizde ingilizce kurulum sonrasında türkçe karakter sorunu yaşamıyorsanız ama yamayı yükledikten sonra bu sorunu yaşıyorsanız bu en büyük ihitimal ile dildeki karakter seti ile alakalı olmalı.Bunuda dil paketindeki karakter setini değiştirerek çözebilirsiniz .


    Resmi gerçek boyutunda görmek için tıklayın.

Resmin ismi:  dil.PNG
Görüntüleme: 28
Büyüklüğü:  22.9 KB (Kilobyte)


    Burda Dil kodlayıcı alanını UTF-8 , ISO-8859-9 ,ISO-8859-1 yada WINDOWS-1254 gibi set değişikliği yaparak aşmanız gerekli. Ancak şunu dikkatle belirteyim vulletin 5 şu an yanlış bir seçim ...
    Sdfsdf Sdfsdf Bunu beğendi.

  5. offline
    aristor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Cevap: vBulletin 5.0.4 Patch Level 1 Türkçeleştirme ve mobile suite

    vb5 kullanmaktan başka şuan seçimimiz yok. çünkü istediğimiz reponsive tasarım basit çoklu resim yükleme gibi eklentiler üzerinde ve pek anlamayanlarda vb5 ibaresini görmek isteyeceklerinden kullanmak zorundayız.

    karakter proplemlerinin çoğunu hallettim ve aslında sistem karakter sorunu çıkaran şey ise jquery uygulamaları. jquery dosyaları içinde aramalar yapıp karakter setlerini değiştiricem.

    peki bu premium mobil suite nasıl yükleyebilirim?

    birde domain yönlenmeden önce ip üzerinden foruma girip api key oluşturdum ve bu api keyle mobil suite ayaları yaptım. şimdi mobile suite için ayarlarındaki site adını ip değilde alan adını yazdığımda api key hatalı diyor. bunu nasıl resetleyebilirim?
  6. #3
    vb5 kullanmaktan başka şuan seçimimiz yok. çünkü istediğimiz reponsive tasarım basit çoklu resim yükleme gibi eklentiler üzerinde ve pek anlamayanlarda vb5 ibaresini görmek isteyeceklerinden kullanmak zorundayız.

    karakter proplemlerinin çoğunu hallettim ve aslında sistem karakter sorunu çıkaran şey ise jquery uygulamaları. jquery dosyaları içinde aramalar yapıp karakter setlerini değiştiricem.

    peki bu premium mobil suite nasıl yükleyebilirim?

    birde domain yönlenmeden önce ip üzerinden foruma girip api key oluşturdum ve bu api keyle mobil suite ayaları yaptım. şimdi mobile suite için ayarlarındaki site adını ip değilde alan adını yazdığımda api key hatalı diyor. bunu nasıl resetleyebilirim?

Benzer Konular
  1. vBulletin v4.2.2 Patch Level 1 karekter sorunu
    Konu Sahibi sozdemir Forum vBulletin Sorunlarınız
    Cevap: 3
    Son Mesaj : 20.Mayıs.2014, 08:37
  2. Çözüldü vBulletin 4.xx 4.2.2 Patch Level 1 Geçiş Hataları ( Sorunlarına Kesin Çözüm )
    Konu Sahibi LongTurk Forum Çözümü Bulunmuş Sorunlar
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 25.Nisan.2014, 19:51
  3. Türkçe Yama vBulletin 4.2.0 Patch Level 3 - TÜRKÇE Dil Paketi - Yaması
    Konu Sahibi eTiKeT™ Forum vBulletin Türkçe yamalar
    Cevap: 25
    Son Mesaj : 06.Ekim.2013, 14:19
  4. vBulletin 5.0.4 Patch Level 1 Türkçeleştirme ve mobile suite
    Konu Sahibi aristor Forum vBulletin 5.X Modifikasyonları
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 20.Eylül.2013, 11:18
  5. vBulletin Mobile Suite 1.3 has been released (Mobile Publisher, iOS, & Android apps).
    Konu Sahibi vbulletin Gezer Forum vBulletin.com Son Haberler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 18.Mayıs.2012, 08:26