Xenforo 'dan Vbulletin 'e geçiş
Konuyu değerlendir:
Geçerli Reyting :
Görüntüleme : 20262
Yorumlar : 13
Bilgilendirme : Bu konuya son mesaj 1972 gün önce yazıldı . Eğer yazınız doğrudan bu konu ile ilgili değil ise yeni bir konu başlatmanızı tavsiye ederiz.
-
Xenforo 'dan Vbulletin 'e geçiş
Merhabalar
Ben xenforo kullanmaktayım fakat artık sorunlarından bıktım usandım.
VBulletin'e geçmek istiyorum. Lakin direk Vbulletin 5'e geçiş yok sanırım.
3.8.4 kurdum fakat şöyle bir sorun var.
-
Merhabalar
Ben xenforo kullanmaktayım fakat artık sorunlarından bıktım usandım.
VBulletin'e geçmek istiyorum. Lakin direk Vbulletin 5'e geçiş yok sanırım.
3.8.4 kurdum fakat şöyle bir sorun var.
-
Cevap: Xenforo 'dan Vbulletin 'e geçiş
İlk olarak vbulletin 3 yada 5 aklınızdan silin direk vb4 yönelin.
İmpex öncesi şu adımları uygulayın.
1. Forumun yedeğini alın
2. Xen de bulunan tün ekleyi ve temaları silin
3. Xen de bulunan türkçe yamaları silin site sade ingilizce dil bırakın.
Bu adımlardan sonra impex ile geçişe başlayın.
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
-
İlk olarak vbulletin 3 yada 5 aklınızdan silin direk vb4 yönelin.
İmpex öncesi şu adımları uygulayın.
1. Forumun yedeğini alın
2. Xen de bulunan tün ekleyi ve temaları silin
3. Xen de bulunan türkçe yamaları silin site sade ingilizce dil bırakın.
Bu adımlardan sonra impex ile geçişe başlayın.
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
-
Forum'un yedeği alındı zaten.
VBulletin 4 mü 4.2.2 gibi olabilirmi?
Ayrıca eklentileri devre dışı bırakmam yeterli değilmi?
-
Forum'un yedeği alındı zaten.
VBulletin 4 mü 4.2.2 gibi olabilirmi?
Ayrıca eklentileri devre dışı bırakmam yeterli değilmi?
-
Dediklerinizi harfiyen uyguladım fakat aşşağıdaki gibi hata alıyorum.
Devam ediyorum, diğer tablolar için start veriyorum.
This module is dependent on Check and update database cannot run until that is complete .
uyarı mesajını alıyorum, sanırım bir yerde hata yapıyorum.
EDIT: Bu sorun impexcongif dosyasındaki tablo öneki eklemediğimden olmuş. xenforo için xf_ öneki ekleyince düzeldi.
Konu bucayer6 tarafından (05.Şubat.2014 Saat 07:41 ) değiştirilmiştir.
-
Dediklerinizi harfiyen uyguladım fakat aşşağıdaki gibi hata alıyorum.
Devam ediyorum, diğer tablolar için start veriyorum.
This module is dependent on Check and update database cannot run until that is complete .
uyarı mesajını alıyorum, sanırım bir yerde hata yapıyorum.
EDIT: Bu sorun impexcongif dosyasındaki tablo öneki eklemediğimden olmuş. xenforo için xf_ öneki ekleyince düzeldi.
-
Tabloların bulunamadığını söylüyor ve xen veri tabanında tablo öneki var ise örnek xen_user_upgrade_log gibi bunu vbulletin içinde yapmalısınız.
-
Tabloların bulunamadığını söylüyor ve xen veri tabanında tablo öneki var ise örnek xen_user_upgrade_log gibi bunu vbulletin içinde yapmalısınız.
-
1: Tüm sorunları halletim, fakat türkçe karakter sorunu başa bela oldu.
2: Tüm konu ve mesajlar gelmedi
3: Üye şifreleri hatalı diyor. Sanırım bunun için herkes sıfırlama yollaması gerekli.
Eski Site: TF2Turkiye - Team Fortress 2 Turkiye
Yeni Site: Forums
Konu bucayer6 tarafından (05.Şubat.2014 Saat 07:40 ) değiştirilmiştir.
-
3: Üye şifreleri hatalı diyor. Sanırım bunun için herkes sıfırlama yollaması gerekli.
Eski Site: TF2Turkiye - Team Fortress 2 Turkiye
Yeni Site: Forums
-
bucayer6 Nickli Üyeden Alıntı
Eski Site:
TF2Turkiye - Team Fortress 2 Turkiye
Yeni Site:
Forums
xen veri tabanı karakter seti ve vbulletin veri tabanı karakter setleri nedir ?
-
bucayer6 Nickli Üyeden Alıntı
Eski Site:
TF2Turkiye - Team Fortress 2 Turkiye
Yeni Site:
Forums
xen veri tabanı karakter seti ve vbulletin veri tabanı karakter setleri nedir ?
-
vbulletinciler vbulletin bitiyor xen e geçelim diyorlar xenciler vbulletine.
-
-
Ali Evcan Nickli Üyeden Alıntı
Şöyle bir durum var bir kere vbulletin 4 bence vbulletin ekibinin geliştirdiği en stabil ve en iyi sistemdir. Ancak birde şu durum var ki vbulletin 4 geliştirmek yerine bir üst versiyonu 5 ile yola devam etmek istediler ancak görünen o ki vbulletin 5 tam bir fiyasko ile sonuçlandı kullanan sayısı oldukça az durumda her kes lisansı aldı ama kullanıcısı yok
. Diğer yandan bunu göre xen ekibi bence büyük vbulletin forum sahiplerine bir teklifde bulundu xen geçmeleri durumunda bir karşılık verildi ve aynı olay vbulletin için eklenti kodlayanlarda yapılmış olmalı bu. Geçişler sonrasında ise diğer vbulletin kullanıcıları dedilerki ya bu büyük forumlar bile geçti ise bizde geçelim bir bildikleri vardır gibi bir iz ile geçiş başladı. Kısacası bence bir pazarlama tekniği idi bu yoksa xen vbulletin 4 den daha iyi olduğu için tercih edildiğini sanmıyorum. Evet iyi yanları var şüphesiz ama kötü yanları da vardır muhakkak bende xen kullanıyorum ancak vbulletin kadar irdelemediğim için henüz bir sounla karşılaşmadım vbulletin gibi irdelesek ne olur bilmiyorum benim için ikinci planda kalan bir site oldu için xen hiç geliştirme yoluna gitmiyorum öyle takılıyor kendi halinde
...
Kısacası geçişlerin hepsi bir pazarlama tekniği idi gözü ile bakıyorum ben yoksa vbulletin xen geçmek için cazip gelen gerçekten bu bana lazım vbulletin yok denilen bir gelişme yada sistem yok .xen den vbulletin geçmek için en etkili neden ise Dünya çapında nerede ise her ülkede belki bir kaç tane destek forumunun,destek ekibinin olması ve dünyanın her yerinden eklenti,tema kodlayıcıların olması vbulletin her zaman bir adım öne geçiriyor.
-
Ali Evcan Nickli Üyeden Alıntı
Şöyle bir durum var bir kere vbulletin 4 bence vbulletin ekibinin geliştirdiği en stabil ve en iyi sistemdir. Ancak birde şu durum var ki vbulletin 4 geliştirmek yerine bir üst versiyonu 5 ile yola devam etmek istediler ancak görünen o ki vbulletin 5 tam bir fiyasko ile sonuçlandı kullanan sayısı oldukça az durumda her kes lisansı aldı ama kullanıcısı yok
. Diğer yandan bunu göre xen ekibi bence büyük vbulletin forum sahiplerine bir teklifde bulundu xen geçmeleri durumunda bir karşılık verildi ve aynı olay vbulletin için eklenti kodlayanlarda yapılmış olmalı bu. Geçişler sonrasında ise diğer vbulletin kullanıcıları dedilerki ya bu büyük forumlar bile geçti ise bizde geçelim bir bildikleri vardır gibi bir iz ile geçiş başladı. Kısacası bence bir pazarlama tekniği idi bu yoksa xen vbulletin 4 den daha iyi olduğu için tercih edildiğini sanmıyorum. Evet iyi yanları var şüphesiz ama kötü yanları da vardır muhakkak bende xen kullanıyorum ancak vbulletin kadar irdelemediğim için henüz bir sounla karşılaşmadım vbulletin gibi irdelesek ne olur bilmiyorum benim için ikinci planda kalan bir site oldu için xen hiç geliştirme yoluna gitmiyorum öyle takılıyor kendi halinde
...
Kısacası geçişlerin hepsi bir pazarlama tekniği idi gözü ile bakıyorum ben yoksa vbulletin xen geçmek için cazip gelen gerçekten bu bana lazım vbulletin yok denilen bir gelişme yada sistem yok .xen den vbulletin geçmek için en etkili neden ise Dünya çapında nerede ise her ülkede belki bir kaç tane destek forumunun,destek ekibinin olması ve dünyanın her yerinden eklenti,tema kodlayıcıların olması vbulletin her zaman bir adım öne geçiriyor.
-
eTiKeT, karakter setleri aşşağıdaki gibi fakat asıl anlamadığım şey. Konu ve mesajların hepsi aktarıldı gösteriyor ama nedense sayaçlarıda sıfırladım sadece üçer, beşer konular gelmiş bölümlere.
Xenforo : utf8_general_ci
VBulletin : latin1_swedish_ci
Nikon, ben yıllarca vBulletin kullandım hiç bir şikayetim hiç bir sorunum olmamıştı. Şuanki forum çok yakın bir arkadaşımın ve xenforo ne kadar övülsede henüz oturtulmuş bir stabil sürüme sahip değil. Bu yüzden vBulletin gibi dünyaca ünlü bir sistemi bırakıpta xenforo ya geçenlerin aklına yanarım. xenforo dediğin sistem vBulletin ekibinden ayrılmış 3, 5 kişinin ortak projesi olmakla birlikte vbulletin den esinlenip yapılmış bir sistem. Bana kalırsa paralı kullanılacaksa eğer vbulletin para vermek istemeyenler ise null yerine smf kullansınlar.
Konu bucayer6 tarafından (05.Şubat.2014 Saat 16:17 ) değiştirilmiştir.
-
eTiKeT, karakter setleri aşşağıdaki gibi fakat asıl anlamadığım şey. Konu ve mesajların hepsi aktarıldı gösteriyor ama nedense sayaçlarıda sıfırladım sadece üçer, beşer konular gelmiş bölümlere.
Xenforo : utf8_general_ci
VBulletin : latin1_swedish_ci
Nikon, ben yıllarca vBulletin kullandım hiç bir şikayetim hiç bir sorunum olmamıştı. Şuanki forum çok yakın bir arkadaşımın ve xenforo ne kadar övülsede henüz oturtulmuş bir stabil sürüme sahip değil. Bu yüzden vBulletin gibi dünyaca ünlü bir sistemi bırakıpta xenforo ya geçenlerin aklına yanarım. xenforo dediğin sistem vBulletin ekibinden ayrılmış 3, 5 kişinin ortak projesi olmakla birlikte vbulletin den esinlenip yapılmış bir sistem. Bana kalırsa paralı kullanılacaksa eğer vbulletin para vermek istemeyenler ise null yerine smf kullansınlar.