vbulletin_chorme.css ile vbulletin.css arasındaki fark ?

Konuyu değerlendir: Geçerli Reyting :

Görüntüleme : 2553

Yorumlar : 4

Bilgilendirme : Bu konuya son mesaj 1385 gün önce yazıldı . Eğer yazınız doğrudan bu konu ile ilgili değil ise yeni bir konu başlatmanızı tavsiye ederiz.
  1. offline
    Tunna Bulutlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    vbulletin_chorme.css ile vbulletin.css arasındaki fark ?

    chorme.css nin baktığı sablonlar ?
    vbulletin.css nin baktığı şablonlar hangisidir ?
    birde vbulletin.chorme.ie.css var bunu hiç zaten anlamıyorum
  2. #1
    chorme.css nin baktığı sablonlar ?
    vbulletin.css nin baktığı şablonlar hangisidir ?
    birde vbulletin.chorme.ie.css var bunu hiç zaten anlamıyorum

  3. offline
    eTiKeT™ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Cevap: vbulletin_chorme.css ile vbulletin.css arasındaki fark ?

    Mantık tamami ile tarayıcıya özel şablon ismi ile işlemi kolaylaştırmaktır bence.Ancak anladığım kadarı işe bu işlem biraz karıştı ama olması gereken şu idi

    .eti-ket_css {
    color:#000 ;
    border:solid 1pc #000 ;
    border-radius:2px}

    Bu bir Firefox destekli bir css kodu ancak burada bulunan radius chrome tanımıyor ie tanımıyor ne yapamalı peki ya bu kdun içine olarında tanıyacağı kodlar eklenmeli yada yada şablonlara ayırarak aynı css adı ile sadece tarayıcıyı kapsına kodları eklemeli.

    .eti-ket_css { -webkit-border-radius: 2px;} buda farklı bir tarayıcı örneğim : Chrome
    .eti-ket_css { -moz-border-radius: 2px;} bu dahada farklı bir tarayıcı örneğim : İE


    Kabaca bu ben radius olarak basit bir kodla vurguladım ancak işlemin mantığı daha farklı kodları kapsamaktadır. Eger (<vb:if ) kodları ile eger İE ise vbulletin.ie.css şablonundaki kodları kullan yada eti-ket_css kodlarını kullanarak çalıştır gibi bir mantıklar css şablonları sınıflandırılmaya çalışılmıştır.

    Örnek işte :

    vbulletin.css içindeki kod

    .above_body {
    background:{vb:stylevar header_background};
    margin: {vb:stylevar header_margin};
    padding: {vb:stylevar header_padding};
    -moz-border-radius-bottom{vb:stylevar left}:{vb:stylevar border_radius};
    -moz-border-radius-bottom{vb:stylevar right}:{vb:stylevar border_radius};
    -webkit-border-bottom-{vb:stylevar left}-radius:{vb:stylevar border_radius};
    -webkit-border-bottom-{vb:stylevar right}-radius:{vb:stylevar border_radius};
    border-bottom-{vb:stylevar left}-radius:{vb:stylevar border_radius};
    border-bottom-{vb:stylevar right}-radius:{vb:stylevar border_radius};
    }

    vbulletin-chrome-ie.css içindeki bir kod


    .above_body {
    z-index:100;
    _background-image: none;
    }
    Tunna Bulutlu Bunu beğendi.
  4. #2
    Mantık tamami ile tarayıcıya özel şablon ismi ile işlemi kolaylaştırmaktır bence.Ancak anladığım kadarı işe bu işlem biraz karıştı ama olması gereken şu idi

    .eti-ket_css {
    color:#000 ;
    border:solid 1pc #000 ;
    border-radius:2px}

    Bu bir Firefox destekli bir css kodu ancak burada bulunan radius chrome tanımıyor ie tanımıyor ne yapamalı peki ya bu kdun içine olarında tanıyacağı kodlar eklenmeli yada yada şablonlara ayırarak aynı css adı ile sadece tarayıcıyı kapsına kodları eklemeli.

    .eti-ket_css { -webkit-border-radius: 2px;} buda farklı bir tarayıcı örneğim : Chrome
    .eti-ket_css { -moz-border-radius: 2px;} bu dahada farklı bir tarayıcı örneğim : İE


    Kabaca bu ben radius olarak basit bir kodla vurguladım ancak işlemin mantığı daha farklı kodları kapsamaktadır. Eger (<vb:if ) kodları ile eger İE ise vbulletin.ie.css şablonundaki kodları kullan yada eti-ket_css kodlarını kullanarak çalıştır gibi bir mantıklar css şablonları sınıflandırılmaya çalışılmıştır.

    Örnek işte :

    vbulletin.css içindeki kod

    .above_body {
    background:{vb:stylevar header_background};
    margin: {vb:stylevar header_margin};
    padding: {vb:stylevar header_padding};
    -moz-border-radius-bottom{vb:stylevar left}:{vb:stylevar border_radius};
    -moz-border-radius-bottom{vb:stylevar right}:{vb:stylevar border_radius};
    -webkit-border-bottom-{vb:stylevar left}-radius:{vb:stylevar border_radius};
    -webkit-border-bottom-{vb:stylevar right}-radius:{vb:stylevar border_radius};
    border-bottom-{vb:stylevar left}-radius:{vb:stylevar border_radius};
    border-bottom-{vb:stylevar right}-radius:{vb:stylevar border_radius};
    }

    vbulletin-chrome-ie.css içindeki bir kod


    .above_body {
    z-index:100;
    _background-image: none;
    }
    Tunna Bulutlu Bunu beğendi.

  5. offline
    Dr.Wave - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Cevap: vbulletin_chorme.css ile vbulletin.css arasındaki fark ?

    Daha da öz olarak anlatacaksak;

    Internet Explorerda çalışmayan border-radius özelliğini ayrı bir CSS olarak gösterebilirsiniz. Tabi bunun yanında daha fazla özellik mevcut. Firefoxda düzgün görünen li paddingleri ie de düzgün gözükmeyebilir. Ayrı CSS atayarak bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.
    Tunna Bulutlu Bunu beğendi.
  6. #3
    Daha da öz olarak anlatacaksak;

    Internet Explorerda çalışmayan border-radius özelliğini ayrı bir CSS olarak gösterebilirsiniz. Tabi bunun yanında daha fazla özellik mevcut. Firefoxda düzgün görünen li paddingleri ie de düzgün gözükmeyebilir. Ayrı CSS atayarak bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.
    Tunna Bulutlu Bunu beğendi.

  7. offline
    Tunna Bulutlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Cevap: vbulletin_chorme.css ile vbulletin.css arasındaki fark ?

    Çok teşekkürler çok bilgilendim.süper bilgilerdi.

    tarayıcılar gittikçe artıyo galiba 20 falan ulaşırsa yav webmasterilern haline
    eTiKeT™ Bunu beğendi.
  8. #4
    Çok teşekkürler çok bilgilendim.süper bilgilerdi.

    tarayıcılar gittikçe artıyo galiba 20 falan ulaşırsa yav webmasterilern haline
    eTiKeT™ Bunu beğendi.

  9. offline
    Dr.Wave - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Cevap: vbulletin_chorme.css ile vbulletin.css arasındaki fark ?

       Tunna Bulutlu Nickli Üyeden Alıntı
    Çok teşekkürler çok bilgilendim.süper bilgilerdi.

    tarayıcılar gittikçe artıyo galiba 20 falan ulaşırsa yav webmasterilern haline
    Çoğu IE veya da Chrome alt yapısını kullanarak farklı görünümler elde etmek için yapılan browserlar. Ben mesala Firefox ve IE'ye daha çok önem veririm. Benim sitemi ziyaret edecekler belli webmasterlar. Çoğu webmasterlar Firefox kullanırlar.
  10. #5
       Tunna Bulutlu Nickli Üyeden Alıntı
    Çok teşekkürler çok bilgilendim.süper bilgilerdi.

    tarayıcılar gittikçe artıyo galiba 20 falan ulaşırsa yav webmasterilern haline
    Çoğu IE veya da Chrome alt yapısını kullanarak farklı görünümler elde etmek için yapılan browserlar. Ben mesala Firefox ve IE'ye daha çok önem veririm. Benim sitemi ziyaret edecekler belli webmasterlar. Çoğu webmasterlar Firefox kullanırlar.

Benzer Konular
  1. Güncel 4.2.3 Ana sayfadaki Forumlar arasındaki boşluğu nasıl bitişik hale getiririm ?
    Konu Sahibi KAPTAN Forum vBulletin Sorunlarınız
    Cevap: 4
    Son Mesaj : 07.Ocak.2016, 02:10
  2. Çözüldü [yardım] ilk mesajda reklam ile metin arasındaki boşluğu nasıl kaldırırım?
    Konu Sahibi vuralemre Forum vBulletin Sorunlarınız
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 25.Ocak.2014, 00:41
  3. Çözüldü lisanslı ile lisanssız vbulletin arasında ne fark var?
    Konu Sahibi maydanoz Forum vBulletin Sorunlarınız
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 11.Temmuz.2013, 23:40
  4. Vbulletin install ve upgrade - Kurulum ve güncelleme arasındaki fark
    Konu Sahibi eTiKeT™ Forum vBulletin Kullanımı İçin Makaleler
    Cevap: 4
    Son Mesaj : 23.Nisan.2013, 12:30